maandag 30 november 2015

007 my name is Bond

Jeetje, wat gaat de tijd toch snel mompelde Jet onder het stofzuigen. ," Nou Bram, wat een troep heb je gemaakt met dat blokje hout," " Tegen wie heb je het ? Wat is het hier gezellig !" Marleen was binnen gekomen . "Kom binnen , gezellig . Nee Bram , niet springen. Ga zitten. Ik had net een pot thee gezet. En ik was bezig aan de kerstkaartjes. Oh Ja,'" zei Marleen. Mag ik ze zien? Tuurlijk . Kijk maar.

Oh....wat staat hij er mooi op. Heb jij die in je studio genomen! En bleef hij zo braaf zitten? Ja, hij was echt braaf. Weet je nog dat hier een Engelse dame was in de zomer! Daar Facebook ik mee en die vond het net James Bond. Ja, klopt , zei Marleen. De deurbel ging in Marga kwam binnen met de kranten. Wouw, hee Bram, een echte gentleman. Ook een kop thee Magda? Ja, graag. Ik krijg hier al echt een Kerst gevoel. Dat had ik nog niet door al die nare dingen in Parijs en alle vluchtelingen die op drift zijn. Ja, ik heb dat ook , zei Jet. Er is zo veel narigheid op de wereld. Ik ben blij dat Bram mijn gedachten goed verzet. Kijk, hij heeft ook nog een beker gewonnen 2 weken geleden . Wedstrijdje op school.


Zo, wat leuk. Hij is goed he, ons Brammetje. 
Heb je het gehoord Jet dat er een film gemaakt is van het boek " Publieke werken " ! Ja, leuk ! Ga ik zeker naar kijken. Weet je wat, zei Marleen, wanneer de thee op is ga ik je een beetje helpen met de Kerstversiering Jet. Ik heb toch vrij vandaag en niet veel anders te doen. Sorry dames, zei Magda. Ik moet er weer vandoor. Heb nog niet alle kranten rond gebracht. Oh, wacht even Magda. Ik heb Emagine van John Lennon geoefend op de piano. Kwam door die man die dat nummer speelde na de aanslag op Bataplan in Parijs. Luister en huiver. En toen klonken de prachtige klanken van dat mooie nummer door de boekenwinkel. Tot halverwege..... Ben nog niet helemaal rond. Prachtig , de 2 dames applaudisseerden en Magda vertrok. De winkel zag er tegen de avond heel sfeervol uit. Er waren tussendoor nog enkele mensen gekomen. Er was veel gekletst en ook nog veel opde piano gespeeld. Zelfst door Bram.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten