zaterdag 14 november 2015

Connie Palmen op literaire avond in Porgy en Bess

En ....hoe was het gisteren ?" riep Marga achter een stapel kranten vandaan, die ze net aan het ordenen was. Goed, heel leuk zei Jet, ze pakte 2 kopjes om Marga en haarzelf van koffie te voorzien.

Ze was heerlijk aan het vertellen over schrijvers. Ze was daar om haar boek" jij zegt het" te promoten. Het boek gaat over Ted Hughes en Sylvia Plath. Dit was het beroemste liefdespaar uit de moderne literatuur. In haar roman geeft Conie Ted Hughes een stem. De man is na de zelfmoord van zijn vrouw als een Judas neergezet. Hij had een affaire  met een andere vrouw .Dit zeer kort door de bocht gezegd natuurlijk."
" Wat vertelde ze over schrijvers? , vroeg Magda , die haar koffie pakte en aan de grote tafel ging zitten. " Ja, ze vertelde dat je pas schrijven kunt wanneer je je eigen 'ik' gevonden hebt. Dat je gewend bent iedereen te pleasen maar dat je ook eens je eigen mening moet durven zeggen, dat je ' nee' moet durven zeggen, al betekent dat een breuk met enkelen.
Ben je zelf en durf je te uiten ,dat was wat ze vertelde. Natuurlijk weet je dat wel, maar het is goed omdat voor ogen te houden Best. Moeilijk " zei Magda. Zou ik niet kunnen". 
Hee, waar is Brammetje. Ha ha, hier in zijn mand. Je ziet hem bijna niet , zo zwart is hij. Hij is aan zijn tukje toe na de wandeling in het bos. 
Over 1 week heeft hij een wedstrijdje op school en 3 dagen later examen. Dan hebben we enkele maanden vrij. " vertelde Jet. 
Bram die zijn naam hoorde stond kwispelend op. Misschien viel er wel iets van de tafel. " Dag jongen, je bent al een grote vent hoor. Bram kroop op Magda haar schoot om haar te kussen. 
" Nee Bram, laag blijven", zei Jet vriendelijk tegen de jonge labrador. " Het is geen probleem , hij kent zijn commando's. Iedere dag oefenen we even. Maar het is fijn dat we even rust hebben in deze korte donkere dagen. Ik rij niet graag in het donker meer. " Heb je een boek gekocht Jet? " " Ja, het is goed en mooi geschreven, maar ik ben nog maar aan het begin. 
" Ok, dan weet ik wat ik over een poosje moet komen halen, " zei Magda. " Jet, ik moet er weer vandoor. Ik zie je morgen weer. Kom hier Bram, krijg je een zoen. Vergeet je kranten niet Magda. Tot morgen."Geen opmerkingen:

Een reactie posten