woensdag 10 februari 2016

Bijna Valentijn

Oh oh, mompelde Jet, terwijl ze Bram binnen liet, en hem meteen een handdoek over zijn rug liet vallen voordat hij zich zou uitschudden. Wat een water. Het regen de nu al weken maar de laatste 4 dagen constant. Het natuurgebied stond al zo onder water dat er geen doorkomen meer aan was.
De laatste tijd, of eigenlijk sinds 1 januari wandelde ze met haar vriendin Trees weer iedere middag. Er was bijna 2 jaar overheen gegaan dat ze met elkaar wandeleden, maar de draad was weer opgepakt. Zij had ook 2 labradors. Ze waren 9 en 13 jaar. Niet bepaald ouwetjes.
Gisteren waren ze naar het bos geweest en daar had Bram kennis gemaakt met 3 Rhodesian ridgebacks. Nou Bram werd behoorlijk opgejaagd. Het was speels, dat wel, maar hij moest zich toch schrap zetten en ook keihard rennen. Bram genoot maar had ook wel enkele benauwde momenten, wanneer het te fel werd. Gelukkig hadden ze een verstandig baasje en greep ze tijdig in wanneer het te snel ging.
Vandaag waren het 2 labradors die hem bijna het kanaal deden inrollen.

 
Maar Bram voelde zich stoer maar wist niet goed wat er van hem verlangt werd. De 2 vuilnisbakken labradors joegen met zijn tweeën op hem, hij struikelde en rolde zo de steile helling af het water in. Maar hij herstelde  zich en vloog de helling weer op. Ik floot naar hem en hij kwam naar mij toe. Ik deed hem snel aan de riem en de oude baas, van wie de honden waren , deed gelukkig hetzelfde. Dat had hij iets eerder moeten doen.
 
Nu eerst eens even een lekkere kop thee. Bram sukkelde meteen in slaap . Er lag een stapeltje boeken op tafel welke ze zelf nog moest lezen. Dit boek is geweldig leuk. Wanneer je wat over Engeland wil weten dan verteld Bill er zeer humoristisch over.
Veel tijd om te lezen was er niet .
Bram zijn wandelingen maakten de dagen kort. De boekenwinkel was ook gesloten van 13 tot 15 uur. Dat kon niet anders. 
Bram is gisteren met een roos gefotografeerd , maar dit wordt herhaald in de kleine fotostudio. Enkele leuke Valentijn foto's zijn nooit weg. Zo de thee was klaar. Ze was voor de verandering eens even alleen. Dat kwam goed uit. Ze pakte meteen haar boek even op toen ze aan haar thee begon
 
.
Geen opmerkingen:

Een reactie posten