donderdag 19 maart 2015

Donderdag 18 maart

Wat vliegt de tijd. Het is alweer donderdag. Met haar armen vol boeken baande ze zich een weg naar

de tafel. Jasper was er al onder gekropen. Enkele boeken vielen op de grond. Oei, dat is stom. Gelukkig zat Jasper veilig onder tafel en vielen de boeken niet van hoog naar beneden. Mooie boeken . Ik zal ze toch maar eerst hier op tafel leggen, dan worden ze eerder bekeken. 'Koffie"....hoorde ze Marga roepen.' Goede morgen Magda". Magda beende met haar lange stelten meteen op de tafel af. 'Zo.....nieuwe aanwinst. Deze is nog maar net uit. Hoe kom je daaraan?. 'Tja, gelukje', zei ik.
Ik ging de koffie zetten en Magda dook al in de boeken. Jammer dat in mijn huis er geen boek meer bij kan.
Hoe zit het met de onbekende lover van je? Weet je al wie het is?
'Nee, echt niet Magda. Dat is toch niet van een lover, dat is van een klant, ging ik er tegenin. 'Nou, dat denk ik niet Jet. Duik toch eens in je liefdes leven. Iemand met een boot, iemand die in een bibliotheek werkt, een Parijzenaar. Wat verteld het boek? '
'Ik dacht na, misschien moet ik eens een reisje naar Parijs maken en kom ik er dan achter,' zei ik raadselachtig. 'Hier, je koffie'.
Heb jij de film somethings Gonna give gezien? Even de trailer opzoeken , zei Magda.
https://www.youtube.com/watch?v=CSjI-xiH7j0
Jij kunt ook nog makkelijk zo iets beleven. ' Oh dank je. Ben blij dat ik dat weet. Dan zal ik er eens werk van maken. '
Kling klang.......de deurbel. We draaiden ons beiden om en.......daar stond hij. Ha ha. Magda kreeg haast de slappe lach . Ik probeerde serieus te kijken. Ja, moet gezegd. Een leuke man om te zien. Hij keek vragend naar onze vreemd kijkende gezichten. 'Neem ons niet kwalijk, we zaten net een beetje te ginnegappen om niets. Kijkt u rustig rond en wanneer u iets speciaals zoekt, dan aarzel niet om het te vragen. ' ' Dank  u, zal ik zeker doen, maar ik wil eerst dit leuke winkeltje helemaal bekijken. 'Hij had een mooie stem, een radio stem. Magda knipoogde eens naar Jet en ging weer verder op haar fiets. Terwijl de man in de winkel ronddoolde bladerde ik eens door de dikke Steinz. Het boek is maar net uit. Het is een gids voor de wereldliteratuur. Je kunt erin vinden wat te lezen na je favoriete boek. Je kunt er vinden wat de schrijver bedoelde met het boek en ook veel informatie over de schrijver.Heel handig voor leesgroepen of boekhandelaren, maar ook voor iedereen die echt veel wil weten over de literatuur.
'Leuke winkel', hoorde ze achter haar zeggen. 'Oh, dank u. Hebt u nog wat kunnen vinden ? Nee, dat niet direct. Maar het is prettig gezelschap, de boeken. Leuk, dat u die Steinz al hebt. ''Ja, die zal ik maar niet verkopen. Is altijd makkelijk om eens door te nemen. Wilt u misschien een kop koffie of thee? Tot haar verbazing wilde hij wel een kop koffie. Zijn naam was Noël . Hij vertelde dat hij gepensioneerd was. En dat hij nu aan het schrijven was. Daar was nooit tijd voor. Druk met werk en druk met gezin. 'Hebt u kinderen? 'vroeg hij haar. 'Nee, helaas niet. Hij had er twee. Die waren zelf ook al ouder. Zijn vrouw was twee jaar geleden gestorven, net voor zijn pensionering. Daar had hij spijt van. Nu kon hij meer aandacht aan hun tweeën hebben gegeven , maar nu was het te laat. Ze hadden een fijn huwelijk gehad, daar niet van. Hij moest maar weer eens opstappen. 'Het was mij een genoegen, zei hij nog bij het vertrek. 'Tot ziens Jet". En weg was hij. Pffff......hij was zeker aardig.
Ze moest ook maar weer eens aan de slag.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten