zaterdag 14 maart 2015

Zaterdag 14 maart.

Het is alweer záterdag. Kling klang zei de bel. Ach , Grisou draaide al rond haar benen. 'Ben jij hier tussen de boeken gaan slapen, deugniet!'
Ze liet de deur open staan. Het was nog wel frisjes, maar de winkel had lucht nodig. Net als zij zelf.
Jasper keek in het rond. ' wat is er oude jongen?' Jet keek ook eens naar alle boeken. Ze moest zorgen dat er ligt binnen kon blijven komen. Geen boeken voor de ramen. Ze nam gelijk een stapeltje op. Oh, wat is dat? Daar lag warempel het pakje dat dagen geleden al bezorgd was, onder de boeken. ' dat gaan we dan nu eens gezellig open maken. Het kwam uit Nederland , maar er stond geen afzender bij,
Het was een boek, dat voelde je. Een beetje trillerig maakte ze het papier los. Gek, dat je niet wist wie dit ingepakt had. Bruin inpak papier en veel breed plakband.
Daar lag het boek op tafel. ' de boekenapotheek aan de Seine van Nina George. ' Een fijne titel. Ze bladerde door het boek, opzoek naar een brief of kaart. Ja, daar zat een klein briefje. ' dank je' stond erop. Dat was alles. ' en nu zit je met een raadsel opgescheept' zei ze hardop. Jasper en Grisou keken haar aan. Grisou sprong op tafel en onderzocht het boek. ' nou jongens, ik heb geen idee. ' ze las achter op het boek de woorden" een onvergetelijke roman over de troostende kracht van literatuur".
Daar kwam Magda binnen. ' Heb je een nieuwe aanwinst? ' ' Ja, net binnen. ' ' je kijkt er wel vreemd bij vind ik. Van wie is het? ' ' Geen idee, ' zei ik eerlijk. ' Ai, een stille liefde. Laat eens zien. ' ziet er geweldig uit, dat boek. Echt iets voor jou. ' Magda nam zelf maar de koffiepot, want Jet had andere vragen aan haar hoofd. ' Laat het even rusten, je komt er wel achter' . Maar toen ze weer alleen was kon ze aan niets anders denken. Hoevee boeken had ze al verkocht? Het kon van iedereen zijn. Ze wilde het eigenlijk meteen lezen. Boeken verkopen als medicijn, dat is wat je doen wilt. Je moet de mens een beetje doorgronden wanneer ze binnenkomen. En je moet zelf veel lezen.
Het werd dan ook een leesdag en met haar kwamen nog 2 jonge mensen lezen. Het was gezellig rustig, zacht muziekje aan. Af en toe liep er iemand binnen die ook bleef hangen met een boek. Niet veel geklets maar wel veel leesplezier.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten