dinsdag 10 maart 2015

Woensdag 11 maart

Kling klang.  Het is een prachtige morgen. Beetje mistig, maar ook zonnig. Vandaag ben ik alleen in de morgen open. Ga vanmiddag een foto maken voor op een geboorte kaartje. Maar eerst gezellig hier aan de slag. Het is marktdag en dan is het meestal wat drukker met kofiiedrinkers. Heb cake gebakken en verse koffie ingekocht. ' Jasper is wel wat levendiger vandaag . Gelukkig ouwe jongen. We kunnen je nog niet missen. Hij is al 12 jaar en 3 maanden. Kruip maar lekker in je mand tot er iemand komt waar je wat mee hebt.

Kling klang, Magda met de krant.
'Ik heb Magdalena van Maarten t Hart uit. Prachtig boek Jet, maar ik ga er nu niet veel over zeggen nu je het zelf hebt. Een haast ongelofelijk verhaal. Heb je al de koffie aanstaan?'
'Ja, hij is zo klaar. Ga eens rustig zitten, al dat gejakker is nergens goed voor. '
' hoe vind je het ban de wolf' ?
'Stel je voor dat er een loops teefje rondloopt aan het riempje en je komt hem tegen! Nou, ik vind het helemaal niks. Wij mogen onze hond niet loslaten in het dorp en dan loopt daar deze jongen rond. Dat kan toch niet Jet. 'Ze pakte de koffie pot en schonk onze mokken vol. ' Wat jij Jasper, wil je nog een robbertje vechten met Wolfi?' 
Jasper hoorde het niet. ' hij is doof Jet' ' Ja Magda, hij hoort niet veel meer. Lopen is vaak ook een probleem. Hij is al aan de cortison. Jammer. Maar zo lang hij nog goed slaapt en bezoekers ontvangt met een  kwispelende staart heeft hij het nog naar zijn zin.
Toen de koffie op was verdween Magda weer net zo snel als ze gekomen was. Een bijzonder persoon. Altijd een beetje extreem maar dood goed.
'Nou, Grisou, lig je daar lekkeren de zo'n achter het raam? ' Jet zette de deur open. Een beetje frisse lucht kan geen kwaat. Het moet niet muf gaan ruiken. 
Daar kwamen de eerste koffie drinkers al van de markt. De tassen gevuld met groente en fruit.
' dag Jet,mogen we even bij je komen kletsen. Het waren 3 vrouwen die altijd samen naar de markt gingen. ' Ze kwebbelden er op los. Kwamen ook niet voor de boeken, maar uiteindelijk bracht het wel leven in de brouwerij. Terwijl de dames aan de koffie zaten kwam de post met een pakje. Zag eruit alsof het een boek was. Ze had niets besteld en zo kwam het dat het pakje terzijde gelegd werd. De dames hadden niet genoeg aan zich zelf maar hadden haar nodig om het nog gezelliger te maken. Om 12 uur moest de winkel echter dicht. De dames vertrokken lachend met hun koopwaar, de boekenwinkel ging op de knip en Jasper en Jet gingen op huis aan.Geen opmerkingen:

Een reactie posten