zaterdag 11 juli 2015

Bram is thuis

Het was een leuke maar slopende week geweest voor Jet. Ze had de boekenwinkel gesloten gehouden om Bram te laten wennen aan haar huis en tuin. Het was zo'n lief klein hondje. Ze had nu wel een chronisch slaap tekort . Toch was hij heel braaf in de mand naast haar bed gaan slapen. Hij gaf geen kik. Maar hij moest nog veel plassen, dus om 4.30 u liep je samen door de tuin. Dan had hij geen zin meer in slapen en zaten ze samen op een bankje in de tuin.Hij is dol op water ener waren bakjes genoeg waar hij af en toe eens in kon springen. Van de vijver was hij gelukkig een beetje bang en bleef uit de buurt, maar dat was nu ook al veranderd. Hij wilde zijn angst overwinnen en hing gevaarlijk over de rand. Stel je voordat je even niet keek ..... Nee, daar kwam dit weekend nog een stevig gaas rond.
Maar nu liep hij dapper aan zijn riempje naast haar en stapte voor de eerste keer haar winkeltje binnnen. De kat had hij al eens gezien thuis. Maar in de winkel was hij nog nooeit geweest. Er stond een bench klaar en een wat speeltjes, water en een mand.ze waren nog niet binnen of Marga kwam toevallig binnen met de kranten.
' Hallo Jet, laat me eens kennismaken met Brammetje. Hallo jongen, wouw, wat ben jij een mooie jongen. En zo zacht. Mag ik hem even oppakken Jet, even voelen hoe zwaar hij is. ' Marga liep met hem langs de boeken en kuste hem zachtje op zijn kopje.? ' Wat een schat is het Jet. En zo prachtig. Oh, jij ziet er nog slaperig uit ! Hoe ging het. ? ' Jet vertelde net aan Magda het verloop van de afgelopen week, toen Marleen binnen kwam. Ze besloten even koffie te drinken samen en te genieten van de kleine Bram en dan zouden ze haar en Bram met rust laten. Bram vond het allemaal prima en ging uit zichzelf al in de bench liggen om even de ogen te sluiten.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten